Minister Papič ima kandidata za državnega sekretarja, ne pa zelene luči Svobode

generalni direktor direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Jernej Salecl
N1

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič je po januarski reorganizaciji vlade s seboj pripeljal državnega sekretarja Matjaža Krajnca, ki je bil državni sekretar že na ministrstvu za izobraževanje. Zdaj pa je našel še kandidata za drugo državnosekretarsko mesto. To je Jernej Salecl z gospodarskega ministrstva, ki pa za to mesto po naših informacijah (še) ni dobil zelene luči pomembnih predstavnikov Svobode.

Jernej Salecl, izbranec novega ministra za visoko šolstvo Igorja Papiča za državnega sekretarja, je zdaj generalni direktor direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo na gospodarskem ministrstvu. Prejšnji teden je v vlogi direktorja direktorata napovedal, da bodo letos podjetjem delili 235 milijonov evrov subvencij.

Salecl se je na gospodarskem ministrstvu zaposlil že v času Zdravka Počivalška, prejšnja vlada ga je februarja 2021 imenovala za generalnega direktorja direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo. Redni mandat mu poteče februarja 2026.

Zdaj pa se torej dogovarja za selitev na ministrstvo za visoko šolstvo, kjer je sekretar že Matjaž Krajnc. A se je po naših informacijah zapletlo znotraj največje vladne stranke. Nekateri njeni pomembni predstavniki naj bi namreč njegovemu imenovanju za državnega sekretarja nasprotovali. Tako je pod vprašajem načrt ministra Papiča, da bi ga vlada morda že ta teden imenovala na novo delovno mesto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.