Minister Vizjak bo vložil ovadbo zaradi posnetkov

Slovenija 20. Okt 202117:28 1 komentar
Andrej Vizjak
Žiga Živulovič jr / BOBO

Minister Andrej Vizjak bo vložil ovadbo proti snemalcem in tistim, ki so posnetke, na katerih poslovnežu Bojanu Petanu domnevno svetuje, kako se izogniti plačilu davkov, uporabili proti njemu.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je za N1 potrdil, da bo vložil ovadbo proti snemalcem in tistim, ki so posnetke, na katerih s poslovnežem Bojanom Petanom domnevno razpravlja tudi o izogibanju plačevanja davkov, uporabili, da bi ga diskreditirali. O tem, da namerava minister vložiti ovadbo, je prvo poročalo Delo.

Ob tem, ko nam je potrdil, da bo vložil kazensko ovadbo, je minister Vizjak ponovil, da so posnetki, ki so jih v ponedeljek predvajali v oddaji 24UR ZVEČER, “lepljenka”. Prav tako se je skliceval na mnenje strokovnjaka Mitje Krapša, ki je za Siol ocenil, da je posnetek predelan. O vsebini posnetih pogovorov ni želel govoriti, saj da še ni znano, kako so bili posnetki sestavljeni in ker gre za časovno zelo oddaljeno obdobje.

Spomnimo, minister Vizjak je že včeraj komentiral, da so posnetki iz časa, ko opravljal funkcijo ministra za gospodarstvo, “lepljenka” oziroma akcija “odpadkovne mafije”, ki ga želi diskreditirati in odstraniti s položaja. Medtem ko Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) t. i. Afere Vizjak ne more več preiskovati, saj posnetki segajo v leto 2007, pa so nam na vrhovnem državnem tožilstvu včeraj potrdili, da so prejeli vlogo, ki bo v obravnavo odstopljena pristojnemu državnemu tožilstvu.

Pozornost je pritegnil tudi včerajšnji tvit ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, v katerem je zapisal, da je vedel za “prisluh ministra Vizjaka”. Štiri opozicijske stranke, ki so danes vložile interpelacijo zoper ministra Hojsa, so sporočile, da je Hojsov čivk sprožil sum, da je notranji minister storil kaznivo dejanje, ker Vizjakovega ravnanja ni prijavil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje