Zaradi detergenta za pranje perila množičen pogin rib

Slovenija 09. Jun 202220:20 > 20:27 0 komentarjev
Pogin rib
PGD Šempeter pri Gorici

V industrijski coni v Šempetru pri Gorici se je med 8. in 9. uro prevrnilo večje število palet detergenta za pranje perila, ki je skozi meteorne jaške odtekal v potok Vrtojbica in povzročil pogin rib. Gasilci iz Nove Gorice in Šempetra so z zamašitvijo jaškov preprečili nadaljnje onesnaženje, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Zaradi izlitja je prišlo do množičnega pogina rib.

Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šempeter so razlito snov posesali, sanirali industrijsko halo ter kontrolirali morebitno širjenje razlite tekočine po vodotoku, so sporočili z uprave. Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica pa policisti nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin dogodka, v katerem je zaradi onesnaženja v potoku poginilo približno 80 kilogramov rib.

Poleg gasilcev in policistov so bile na kraju prisotne tudi inšpekcijske službe, policija pa je o dogodku obvestila tudi pristojne pravosodne organe v Novi Gorici, so še sporočili s policije. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so zjutraj v potoku Vrtojbica v občini Šempeter – Vrtojba opazili penjenje vode in pogin rib. Novogoriški poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz Šempetra so ugotovili vzrok in posredovali na kraju, o dogodku pa so bile obveščene vse pristojne službe in čezmejni organi.

Po besedah Egona Dolenca je težko govoriti o tem, koliko rib je poginilo, saj jih bodo odstranjevali še jutri, delo pa je ovirala pena. “Ugotovili smo, da je na vodi bela pena, ki je prekrila praktično celoten vodotok in pomorila praktično ves vodni živelj, od Šempetra do čistilne naprave,” je še dodal Dolenc.

Pogin rib Pogin rib
Viagra in Vizarsin od Krke
Pogin rib Pogin rib
PGD Šempeter pri Gorici
Pogin rib Pogin rib
PGD Šempeter pri Gorici

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!