Mojca Šetinc Pašek: Ostajam poslanka in v poslanski skupini Svoboda

N1 video 25. Okt 202313:28 22 komentarjev

Mojca Šetinc Pašek je sporočila svojo odločitev, da ostaja poslanka in da ostaja v poslanski skupini Svoboda. Povedala je, da po torkovi odločitvi sveta stranke o izključitvi iz Gibanja Svoboda obrazložitve še ni dobila. Po mnenju Šetinc Pašek so botri njene izključitve generalna sekretarka stranke Vesna Vuković, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec in predsednik stranke ter premier Robert Golob.

Svet stranke Gibanje Svoboda je včeraj soglasno podprl predlog, da iz stranke izključijo poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ Roberta Pavšiča, ki je zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. To odločitev je predsednik stranke in premier Robert Golob pojasnil z besedami, da “nekdo, ki ne verjame, da je treba igrati za svojo ekipo in ves čas igra za neko drugo, v naši ekipi nima kaj iskati”.

Šetinc Pašek je po novici o izključitvi za N1 dejala, da z razlogi za takšno odločitev ni seznanjena, tudi danes pa je povedala, da ni dobila še nobenega pisnega sporočila ali obrazložitve. “Ko bom to dobila, bom lažje razumela. Po tistem, kar sem slišala doslej, je očitno šlo za nabor nekih klevet, natolcevanj, ki jih je nekdo skrbno zbiral zoper mene. Na to ne morem in nimam kaj odgovarjati,” je dejala.

Po njenem mnenju so v ozadju delovali “generalna sekretarka stranke Vesna Vuković, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec in sam predsednik vlade Golob”. “Zato pričakujem zelo argumentirane obrazložitve moje izključitve. Upam, da jo bodo znali napisati,” je dodala Šetinc Pašek.

V današnji izjavi za javnost je večkrat poudarila, da je vedno igrala za ekipo Gibanja Svoboda in vedno glasovala skladno s poslansko skupino. Vzdržala se je zgolj pri zakonu o digitalizaciji, in to “zaradi tehtnih premislekov”. Torkovo dogajanje v stranki je označila kot deljenje rdečih kartonov na nogometnem igrišču, a ocenila, da si sama rdečega kartona ni zaslužila, saj da je “igrala s to ekipo in ji ni nikoli nasprotovala”.

Po prespani noči se je odločila, da ostaja poslanka in da ostaja v poslanski skupini Gibanje Svoboda. “Tja so me izvolili volilci in ostajam del te skupine,” je dodala. Bo pa morda zdaj, kot je dejala, poslansko delo opravljala še bolj odgovorno, saj bo lahko “končno tudi javno in naglas obrazložila”, kaj si misli o kakšni zadevi, ki pride v parlament.

Na vprašanje, ali je že dobila kakšno povabilo za prestop v drugo poslansko skupino, je Šetinc Pašek odgovorila, da je vabila začela dobivati že sinoči. Pred tem pa se po njenih besedah to ni dogajalo, saj da je bila del ekipe Gibanja Svoboda. “Za zdaj ostajam v Svobodi, v prihodnosti pa – ‘nikoli ne reci nikoli’,”.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je danes že napovedal, da bodo Šetinc Pašek zamenjali na čelu parlamentarne komisije, ki preiskuje nezakonito financiranje političnih strank. Na to se je odzvala z besedami, da lahko vodja poslanske skupine to seveda predlaga oziroma naredi, da pa sama s takšno namero doslej ni bila seznanjena. “Kdo bo predsednik preiskovalne komisije, pa ne vem in ne želim ugibati.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje