Na Ronalda in druščino so se pripravljali 14 dni: vse je moralo biti “tipi topi”

Magazin 26. Mar 202414:54 5 komentarjev
Grand Plaza Hotel
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Portugalska nogometna reprezentanca je včeraj zvečer prispela v Ljubljano. Prespali so v hotelu Grand Plaza s petimi zvezdicami. Kot nam je povedal vodja odnosov z gosti Matevž Končan, Portugalci niso posebej zahtevni, so jim pa zagotovili nadstropja, v katerih so samo oni, prav tako pa jedo v ločeni, vip restavraciji.

Pred hotelom Grand Plaza na Slovenski cesti v Ljubljani se že od včeraj zvečer zbirajo radovedneži. Razlog? Tam biva portugalska nogometna reprezentanca z zvezdnikom Cristianom Ronaldom na čelu.

81 metrov visok hotel z 22 nadstropji gostom nudi 354 sob in apartmajev, vodja odnosov z gosti Matevž Končan pa ni mogel izdati, v kateri od teh spijo portugalski nogometaši. Nam je pa povedal, da Portugalci nimajo specifičnih zahtev, kot “jih znajo imeti kakšni drugi znani”.

Na njihov prihod so se v hotelu začeli intenzivno pripravljati približno 14 dni prej. Kot je dejal Končan, so morali zagotoviti, da imajo nogometaši na voljo sobo za masažo in konferenčni prostor, pa tudi, da so sobe “tipi topi”, kot se je izrazil Končan. “Poskrbeli smo, da je v njihovih sobah na voljo več stvari, da nam ni treba vstopati vsak dan,” je še pojasnil.

Dvorana Onix v hotelu Grand plaza
Dvorana v hotelu Grand Plaza (Foto: Grand Plaza hotel)

Pred prihodom so v hotelu poskrbeli tudi za dodaten trening osebja, saj nekateri na novo zaposleni še niso delali z visokimi gosti. “Prisotno je bilo nekaj vznemirjenja, ampak smo zelo ponosni nanje,” je dodal Končan.

V Grand Plazi je na voljo tudi VIP restavracija, v kateri jedo portugalski reprezentanti. Imajo tudi svoja nadstropja oziroma ločen del hotela, je še povedal vodja odnosov z gosti.

Vip restavracija
Vip restavracija (Foto: Grand Plaza hotel)

Portugalska nogometna reprezentanca ima sicer s sabo svoje varovanje, zagotavljajo pa ga tudi v hotelu in na policiji. V bližini hotela se namreč zbira kar nekaj ljudi, ki želijo priti do nogometašev vsaj za kakšno fotografijo.

Slovenija – Portugalska prenos v živo:

KDAJ: v torek, 26. marca, ob 20.45
KJE: Stadion Stožice
TV-PRENOS V ŽIVO: Sportklub
SPREMLJANJE V ŽIVO Z VIDEO POSNETKI VSEH KLJUČNIH AKCIJsportklub.si 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje