Na RTV potrdili: Marcel Štefančič se vrača na Kolodvorsko

Slovenija 23. Jan 202414:16 20 komentarjev
Marcel Štefančič
Denis Sadiković/N1

Prihodnji teden se bo na prvi program Televizije Slovenija vrnil voditelj Marcel Štefančič. Kot je znano, je vrsto let honorarno sodeloval z RTV, bil je dolgoletni voditelj Studia City, vodstvo pa mu maja 2022 pogodbe ni več podaljšalo. Po novem bo Štefančič v istem terminu, kot so predvajali Studio City, imel polurno oddajo.

Televizijski voditelj in publicist Marcel Štefančič se prihodnji teden vrača na male ekrane. Z RTV Slovenija so sporočili, da bo prihodnji ponedeljek na sporedu prva oddaja z imenom Marcel, ki jo bodo lahko gledalci spremljali vsak ponedeljek zvečer. Šlo bo za polurno pogovorno oddajo, ki jo bodo predvajali v terminu Studia City, po napovedih pa bo voditelj z enim ali več sogovorniki obdeloval “najbolj aktualne in tudi provokativne teme iz sveta politike, družbe, kulture ter evropskega in svetovnega dogajanja”.

V zadnjem obdobju je Štefančič v medijih večkrat napovedal svojo vrnitev na Televizijo Slovenija. V zadnjem intervjuju za Nedelo je napovedal, da bo nova oddaja pravzaprav tiste pol ure, ki jo je imel v oddaji Studio City. “Potem ko se bo denar našel, bomo začeli mojim 30 minutam dodajati druge elemente. Začeli bomo graditi grozd, in ko bo postal malce večji, se bo oddaja preimenovala v Studio Marcel. Ko bo ta grozd začel dobivati še nove in nove jagode, elemente, rubrike, ljudi in generacije, ko bo ta grozd zrasel v dimenzije Studia City, se bo tako tudi poimenoval,” je dejal za omenjeni časopis.

Marcel Štefančič je sicer na TV Slovenija 24 let vodil oddajo Studio City, maja 2022 pa tedanje vodstvo z njim ni podaljšalo pogodbe. Kljub Štefančičevi ponudbi, da bi oddajo vodil brezplačno, se Studio City, z izjemo nekaj oddaj z retrospektivo na 33 let Studia City, na televizijske zaslone ni več vrnil. Dolgoletni voditelj in publicist je 9. maja 2022 v Slovenskem mladinskem gledališču v živo odvodil dogodek z naslovom Studio 9. maj, ki je po formatu močno spominjal na Studio City.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje