Na vnovični razpis za direktorja TVS prispeli dve prijavi

Slovenija 13. Maj. 202217:303 komentarji
Delite:
Nataiija Gorščak
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Na vnovični razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS), ki se je iztekel danes ob 12. uri, sta prispeli dve prijavi, so za STA povedali na Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Eno od njiju je oddala nekdanja direktorica TVS Natalija Gorščak, je dejala za STA.

Kdo je drugi kandidat, zaenkrat ni znano. Nekateri mediji so napovedovali, da se bo verjetno prijavil direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija, ki pa je na vprašanje STA odgovoril, da ne komentira.

Na zavodu bodo obe vlogi preučili in preverili, ali vlagatelja izpolnjujeta vse pogoje. Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough bo nato odločil, ali bo zaprosil programski svet za predhodno soglasje k imenovanju direktorja nacionalne televizije, so zapisali na zavodu.

Rok za prijavo se je iztekel danes, torej v skladu s 24. aprila objavljenim besedilom razpisa, so za STA danes pojasnili na zavodu. V četrtek so sicer objavili, da so rok zaradi praznikov podaljšali do 27. maja.

Natalija Gorščak se je kot edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna. Direktorica TVS je bila do razrešitve s tega mesta 20. avgusta lani, vendar pa razrešitev izpodbija na sodišču. Za v. d. direktorja TVS je bil septembra lani imenovan Valentin Areh, ko pa mu je potekel polletni mandat, je tudi vodenje TVS prevzel Grah Whatmough.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar