Nam bo vreme za kresovanja in piknike naklonjeno? Meteorologinja odgovarja

Slovenija 28. Apr 202310:15 0 komentarjev
Piknik
Profimedia

V nedeljo zvečer bodo po Sloveniji zagoreli kresovi, ob prazniku dela pa številni načrtujejo prvomajski piknik. Ali nam bo vreme v naslednjih dneh naklonjeno?

V številnih krajih po Sloveniji potekajo še zadnje priprave na prvomajska praznovanja in kresovanja, ki se tradicionalno odvijejo na predvečer mednarodnega praznika dela. Ker pa so dogodki ob prazniku delavstva v veliki meri odvisni od vremena, številni organizatorji te dni ”trepetajo” pred muhastim vremenom, ki je za april značilno nestanovitno.

Organizatorji si lahko vsaj za zdaj “oddahnejo”, saj napoved kaže, da bo vreme v nedeljo zvečer in v noči na ponedeljek suho. Kot je za N1 povedala dežurna meteorologinja Agencije RS za okolje (Arso) Veronika Hladnik Zakotnik, v nedeljo sredi dneva in popoldneva resda kaže na plohe, a se bo ozračje zvečer umirilo. “Noč na ponedeljek bo sicer nekoliko bolj spremenljivo oblačna, a suha,” je pojasnila za N1.

Za prvomajski ponedeljek aktualna napoved kaže, da bo dopoldne še suho, sredi dneva in popoldne pa je pričakovati nove padavine, ki pa se bodo po besedah Hladnik Zakotnik pojavljale še v noči na torek in v torek čez dan. “Količina dežja ne bo velika, saj bo šlo za bolj prehodne padavine in kratkotrajne krajevne plohe. Vsekakor pa bi bilo pametno v prihodnjih dneh spremljati radarsko sliko,” je dodala. Največja verjetnost padavin bo sicer na zahodu in jugu države, pa tudi na severovzhodu.

Kako pa kaže s temperaturami?

Najvišje dnevne temperature bomo imeli jutri, ko se bo živo srebro povzpelo do 24 stopinj Celzija. V nedeljo, ponedeljek in torek se bodo dnevne temperature gibale med 18 in 20 stopinj Celzija. “V nedeljo zvečer, ko bodo potekala kresovanja, bodo temperature še okoli 14 stopinj Celzija, v zgodnjih jutranjih urah se bo ohladilo. V večjem delu države bo tako okoli 10 stopinj Celzija,” je še dodala dežurna meteorologinja Arsa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!