Nataša Pirc Musar v predsedniško ekipo tudi uradno imenovala Tatjano Bobnar

Slovenija 01. Mar 202313:13 4 komentarji
Nataša Pirc Musar in Tatjana Bobnar
Borut Živulović/Luka Dakskobler/BOBO

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar imenovala za svetovalko za človekovo varnost.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v sredo nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar imenovala za svetovalko predsednice republike za področje človekove varnosti, so sporočili iz predsedničinega kabineta.

Da nekdanja ministrica za notranje zadeve prihaja v njen kabinet, je Pirc Musar potrdila že 17. februarja. Tedaj je za TV Slovenija razložila: “Našli sva skupne točke, ki so meni zelo ljube. Ena od teh je problem izbrisanih. To je velika črna pika, madež Slovenije na področju kršenja človekovih pravic. Do konca mandata si želim ta problem urediti,” je napovedala Pirc Musar.

Preberite še: V ekipo Pirc Musar Igor Mervič, vrata naj bi bila odprta še Tatjani Bobnar

Kot prioritete Bobnar so navedli dokončno ureditev problematike izbrisanih, nasilje nad ženskami, sovražni govor in mladoletno kriminaliteto.

Po navedbah ekipe Pirc Musar je ta Bobnar izbrala zaradi njenih dolgoletnih izkušenj na področju delovanja policije, še zlasti preiskovanja in preprečevanja nasilja v družini, spolnih zlorab otrok in nasilja med mladimi, pa tudi zaradi njenega znanja o pravnih vidikih kriminalističnega dela. Dodali so, da je Bobnar krepila tudi sodelovanje z nevladnimi organizacijami na področju varovanja človekovih pravic in odprave nestrpnosti ter vodila projekte s področja krepitve etike in integritete, psihološke pomoči in podpore v policiji.

“Predsednica republike je prepričana, da bo Tatjana Bobnar s svojim znanjem, ugledom in dosežki pomembno prispevala k viziji, ki jo ima predsednica Pirc Musar na področju temeljne človekove varnosti in človekovih pravic,” so še zapisali v uradu Pirc Musar.

Preberite še: V uradu predsednice republike želijo več denarja. Kaj očitajo Borutu Pahorju?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje