Nejc Krevs ne bo več vodil Dnevnika: “Nad odločitvijo sem presenečen”

Slovenija 25. Sep 202312:07 38 komentarjev
nejc Krevs
Posnetek zaslona/RTVS (Posnetek Krevsa iz zadnjega TV Dnevnika - 20. 9. 2023)

Od oddaje Dnevnik se poslavlja še en voditelj. Nejca Krevsa, ki je osrednjo informativno oddajo na prvem programu Televizije Slovenija vodil dobro leto, je vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa danes zjutraj razrešila z voditeljskega mesta, je pojasnil za N1. Nad odločitvijo je presenečen, saj verjame, "da bi morali usposobljeni mladi voditelji dobiti več priložnosti, ne pa manj".

Kadrovske menjave na javni radioteleviziji se nadaljujejo.

Vršilka dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa Polona Fijavž je razrešila še voditelja informativne oddaje Dnevnik Nejca Krevsa, kar je potrdil za N1.

Kot je pojasnil, ga je Fijavž o razrešitvi obvestila danes zjutraj, ko je prišel v službo. “Edino pojasnilo, ki sem ga dobil, je, da bodo po novem vpeljali starejše in bolj izkušene kadre tako v ekipo Dnevnika kot Odmeve. Drugih pojasnil ni bilo,” je povedal Krevs. Nad odločitvijo je presenečen, saj verjame, “da bi morali usposobljeni mladi voditelji dobiti več priložnosti, ne pa manj”.

Kakšno vlogo bo odslej imel na Televiziji Slovenija (TVS), ni jasno, mu je pa Fijavž ponudila vodenje Prvega dnevnika, Jutranjih poročil in oddaje Politično, je še pojasnil. “Sem otrok te institucije, kot najstnik sem prvič prestopil njena vrata. RTV Slovenija me je govorno in fonetično izobrazila za nastop pred radijskim mikrofonom in televizijsko kamero,” je še dodal Krevs, ki mesto televizijskega voditelja na javni radioteleviziji zaseda od leta 2016. V tem času je vodil otroško informativno oddajo Infodrom, Prvi dnevnik, jutranja, popoldanska in večerna poročila. Zadnje leto dni je vodil tudi osrednji Dnevnik in Slovensko kroniko.

Za komentar smo prosili tudi Radiotelevizijo Slovenija (RTVS), odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Kot smo že pisali, se je od vodenja Dnevnika pred dnevi poslovila tudi Valentina Plaskan, od Odmevov pa Luka Svetina.

Novo vodstvo se je odločilo za spremembe tudi pri oddaji Arena, od katere sta se morala posloviti Igor Pirkovič in Vida Petrovčič. Kot so v četrtek sporočili z RTVS, bo na malih televizijskih ekranih v istem terminu odslej prenovljena oddaja “Arena, pogled naprej”, ki bo “nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof”.

Ob vseh kadrovskih menjavah so trije evropski poslanci Milan Zver, Romana Tomc in Franc Bogovič minuli konec tedna na Evropsko komisijo naslovili poslansko vprašanje, v katerem so jo pozvali, naj se opredeli do politične kadrovske čistke na RTVS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje