Nekdanji šef Ukoma Dragan Barbutovski naj bi se preselil na zunanje ministrstvo

Slovenija 04. Nov 202215:36 0 komentarjev
Dragan Barbutovski
Foto: UKOM

Nekdanji šef vladnega urada za komuniciranje Dragan Barbutovski, ki je sedaj zaposlen v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, naj bi se preselil na zunanje ministrstvo. Prevzel naj bi vodenje službe za strateške komunikacije.

Kot so nam potrdili na zunanjem ministrstvu (MZZ), se z nekdanjim šefom vladnega urada za komuniciranje (Ukoma) Draganom Barbutovskim dogovarjajo, da bi prevzel vodenje službe MZZ za strateške komunikacije. Na novo delovno mesto naj bi se preselili pred koncem leta.

Barbutovskega je vlada Roberta Goloba za vršilca dolžnosti direktorja Ukoma imenovala na svoji prvi seji 1. junija, a je bil že po dobrih dveh mesecih s tega mesta razrešen. Za njegovo naslednico je bila imenovana nekdanja novinarka Radiotelevizije Slovenija Petra Bezjak Cirman.

Iz kabineta predsednika vlade so tedaj sporočili, da so stranke, ki sestavljajo vlado, “že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav urad vlade za komuniciranje”. Barbutovski se je nato preselil v Golobov kabinet, kjer je zadolžen za področje komuniciranja z mednarodno javnostjo. Pogovore, da sedaj prevzame vodenje službe za strateške komunikacije na MZZ, so v Mladiki pojasnili z besedami, da Barbutovskega cenijo in da ima bogate izkušnje na mednarodnem področju. Spomnimo, da je bil  tiskovni predstavnik prvega slovenskega predsedovanja Evropski uniji, vodil je nekatere večje projekte EU, pred prihodom v Ukom pa je bil direktor British Councila v Sloveniji.

Vodja službe MZZ za strateške komunikacije je bila do pred kratkim Nataša Kos. To je sicer Janševa vlada dan pred imenovanjem Golobove ministrske ekipe imenovala za generalno konzulko v Milanu, a je Kos kasneje od kandidature iz osebnih razlogov odstopila. Zato je bil za mesto generalnega konzula v Milanu prejšnji mesec na zunanjem ministrstvu objavljen interni razpis. Kot smo poročali na N1, je bilo tedaj razpisano še veleposlaniško mesto v Washingtonu, s katerega je bil zaradi nepooblaščenega posredovanja depeše MZZ predsedniku SDS Janezu Janši konec septembra odpoklican Tone Kajzer. Hkrati je bil objavljen spremenjen razpis za veleposlanika v Moskvi – črtali so pogoj, da kandidat obvlada ruski jezik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!