Nad nami nova pošiljka neviht: spremljajte, kako se pomikajo po državi

Slovenija 30. Jul 202307:22 > 18:45 1 komentar
radarska slika
Arso

Po jutranjem prehodu vremenske fronte so Slovenijo znova prešle krajevne nevihte. Spremljajte, kje nastajajo in kam se premikajo s pomočjo radarske slike.

Nedelja je znova vremensko pestra. Tudi popoldne so ponekod po državi nastajale lokalne nevihte. Te so prednjačile na severu in severovzhodu, od koder so se pomikale naprej proti jugovzhodnemu delu države.

Zgodaj zvečer bodo še možni posamezni močnejši nalivi v vzhodnih krajih, ob tem pa lahko narastejo hudourniški vodotoki, opozarjajo na agenciji za okolje.

Pestro je bilo že nedeljsko jutro, ko je naše kraje prešla vremenska fronta. Na agenciji za okolje so zato za celotno Slovenijo izdala rumeno opozorilo, ki z izjemo jugozahoda države še vedno velja.

Nevihte so nekaj posledic pustile predvsem na Dolenjskem, na agenciji za okolje so izmerili, da so sunki vetra na Obali dosegli tudi 84 kilometrov na uro, pri Debelem Rtiču pa so izmerili tudi najvišji val.

Spremljajte, kje nastajajo nevihte (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika padavin prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja za le okoli sedem minut. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas namreč ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje