Nič več SMC, tudi poslanska skupina se je preimenovala v Konkretno

Slovenija 11. Jan 202214:38 1 komentar
Poslanska skupina Konkretno
Matija Sušnik/DZ

Po kongresu v začetku decembra, na katerem sta se stranki SMC in GAS združili v stranko Konkretno, se je uradno preimenovala še poslanska skupina SMC.

4. decembra lani je stranka SMC po sedmih letih nehala obstajati. Njen predsednik Zdravko Počivalšek jo je na kongresu v Celju združil s stranko GAS, ki jo vodi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. Nadeli so si ime Konkretno.

Poslanska skupina stranke je še dober mesec po nastanku stranke Konkretno nosila staro ime, torej ime stranke, ki ne obstaja več.

O spremembi imena je vodja poslanske skupine Gregor Perič v ponedeljek obvestil predsednika DZ Igorja Zorčiča. Ob tem je poudaril, da se ime stranke in poslanske skupine ne krajša ter da stranke ne uporablja kratice. Tako imamo v državnem zboru zdaj poslansko skupino z imenom Konkretno.

Sprememba je že vidna tudi na spletni strani državnega zbora. Člani poslanske skupine so njen vodja Perič, namestnica vodje Mojca Žnidarič, Dušan Verbič in Monika Gregorčič. Spomnimo, da je iz poslanske skupine nedolgo nazaj izstopila Mateja Udovč, ki zdaj deluje kot nepovezana poslanka, sicer pa je prestopila v stranko Aleksandre Pivec Naša dežela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje