Na cestah plužne in posipne službe, prilagodite vožnjo

Slovenija 17. Jan 202306:26 0 komentarjev
Sneg Ljubljana
N1

V nasprotju s ponedeljkovim jutrom tokrat na slovenskih cestah ne vlada izredno stanje. Vseeno prometnoinformacijski center opozarja, da so na cestah plužne službe, zato računajte na daljši čas potovanja.

Zvečer in v prvem delu noči je Slovenija dobila novo snežno pošiljko.

V Ljubljani je v zadnjih 12 urah padlo pet centimetrov snega, tudi v Celju in Postojni pet, v Novem mestu 10, v Kočevju 12 in v Črnomlju 16 centimetrov snega. Pošiljka ni bila tako obilna kot v ponedeljek, ko je marsikje obstal promet, padala so drevesa, številne težave pa so imeli tudi mestni avtobusi.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra večjih težav na slovenskih cestah ni. Vseeno opozarjajo, da zaradi “zimskih razmer po večjem delu Slovenije prilagodite hitrost trenutnim razmeram na cesti”.

“Na pot se odpravite le z ustrezno zimsko opremo vozila. Na cestah so plužne in posipne skupine, računajte na daljši čas potovanja,” opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Cesti čez prelaz Vršič in Korensko sedlo sta zaprti, na avstrijski strani prehoda Ljubelj pa so obvezne verige.

Na cesti Ajdovščina–Col velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Iz Maribora do Ljubljane veliko hitreje kot v ponedeljek zjutraj

Potovalni časi na najpogostejših relacijah so po trenutnih podatkih le malenkost podaljšani. Pot iz Maribora do Ljubljane traja eno uro in 15 minut, s Kopra do prestolnice pa malo več kot eno uro. V ponedeljek zjutraj so nekateri iz štajerske prestolnice, zaradi številnih zdrsov tovornih vozil, do Ljubljane potovali tudi več kot tri ure.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!