Zadnja napoved kaže na precej snega tudi v noči na torek

Slovenija 16. Jan 202311:06 > 21:13 2 komentarja
Sneg v Ljubljani v ponedeljek zvečer
N1

V ponedeljek zvečer je ponekod znova začelo snežiti, v noči na torek pa bodo padavine znova zajele večino države. V primerjavi s ponedeljkovimi bodo po količini sicer manjše, po nižinah pa se bo sneg marsikje mešal z dežjem.

Začetek tretjega januarskega tedna je prinesel prvo večjo snežno pošiljko. Pobelilo je večji del države. Kot kaže, pa bo tudi v noči na torek zapadlo nekaj dodatnih centimetrov snega.

Kot je na Twitterju zapisal meteorolog Blaž Šter, bo zahodno od Ljubljane padlo od 10 do 20 milimetrov padavin v snegu. Višjeležeči kraji bi lahko dobili okoli 20 centimetrov, po nižinah pa lahko pade od 5 do 10 centimetrov snega. Meja dež-sneg bo ravno nad osrednjo Slovenijo, še zapiše Šter.

Na Arsu so že v ponedeljek zjutraj napovedali, da zvečer nad naše kraje prihaja nova pošiljka snega, vendar z nekoliko višjo mejo sneženja ter manj intenzivnimi padavinami. “Naslednje padavine prihajajo že ponoči, nato pa še v torek popoldan in v noči na sredo,” je za N1 dejal dežurni prognostik Andrej Velkavrh.

V primerjavi s ponedeljkovim sneženjem bo tokrat meja sneženja nad 500 metrov nadmorske višine, zato se bo po nižinah marsikje sneg mešal z dežjem, je dopoldan pojasnil Velkavrh.

Od četrtka hladneje

Po napovedih bo več snega zapadlo na Gorenjskem in Koroškem. V četrtek se bo ohladilo, hladnejša zračna masa bo nad Slovenijo vztrajala do konca tedna. Meja sneženja se bo ponovno spustila do nižin, a količina padavin ne bo velika.

“V četrtek bo spet rahlo snežilo. Potem bo v glavnem suho do konca tedna. Kjer se bo oblačnost bolj trgala, se bodo temperature bolj spustile,” še napoveduje Velkavrh.

Kjer je danes zapadlo deset centimetrov snega, bo ta ostal še nekaj časa, saj se bodo temperature gibale pri 0 stopinj Celzija.

Nočno ponedeljkovo sneženje že povzroča preglavice v prometu. Zaradi močnega sneženja je na primorski avtocesti zaprt uvoz Nanos iz smeri Vrtojbe proti Kopru. Na cesti Ajdovščina – Col velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Šmarje Sap in Grosuplje vzhod proti Novemu mestu se iz prometa izloča tovorna vozila nad 7,5 tone.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje