Za direktorja Akosa predlagan Marko Mišmaš, a vlada predloga ni obravnavala

Slovenija 31. Maj 202310:30 > 18:39 3 komentarji
Antene
Žiga Živulović jr./Bobo

Vlada je imela na dnevnem redu današnje seje tudi imenovanje novega direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve. Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je na to mesto predlagala Marka Mišmaša, ki je bil zadnje leto in pol direktor organizacijske enote razvoj in raziskave v podjetju Iskra Mehanizmi, vendar vlada predloga ni obravnavala.

Potem ko je vlada v začetku maja za vršilca dolžnosti direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) do zaključka javnega natečaja imenovala Marka Poharja, je imela na dnevnem redu današnje seje imenovanje direktorja s polnimi pooblastili.

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je po naših informacijah na to mesto predlagala magistra na področju telekomunikacij Marka Mišmaša. Ta je bil zadnje leto in pol direktor organizacijske enote razvoj in raziskave v podjetju Iskra Mehanizmi, aktiven pa je tudi v SRIP ACS (Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju Mobilnosti). Marko Mišmaš je bil skoraj dva mandata član sveta Akosa. Vendar vlada tega predloga danes ni obravnavala. “Predlog bo predvidoma obravnavan na eni prihodnjih sej,” nam je dejala Stojmenova Duh. Na vprašanje, kaj je bil razlog, da vlada tega ni storila že danes, pa ni odgovorila.

Do novembra lani je Akos s polnimi pooblastili vodila Tanja Muha, po izteku petletnega mandata pa je bila še pol leta vršilka dolžnosti direktorice. Javni natečaj za direktorja Akosa se je namreč jeseni lani zaključil brez izbora. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je v začetku februarja objavilo nov razpis, nekaj dni pozneje pa ga je umaknilo in objavilo še enega.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje