Novo: klicni center za informacije, kako pomagati Ukrajincem

Slovenija 02. Mar 202209:16 > 09:41 1 komentar
begunci iz Ukrajine
PROFIMEDIA

Slovenska vlada je vzpostavila klicni center za informacije, kako pomagati ukrajinskim beguncem. Slovencem bodo za pojasnila glede pomoči, ki jo Slovenija nudi Ukrajincem, na voljo strokovnjaki z različnih področij. Klicni center bo deloval vse dni v tednu od 8. do 18. ure.

“Prvi begunci iz Ukrajine so prispeli tudi v Slovenijo, začeli smo zbirati humanitarno pomoč, odziv je izjemen,” so sporočili z Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov. Zaradi tako velikega zanimanja Slovencev po pomoči je vlada vzpostavila klicni center, kjer lahko vsi pomoči željni dobijo informacije, kako pomagati kar najbolj hitro in organizirano.

V klicnem centru bodo strokovnjaki nudili informacije glede vstopa in bivanja v Sloveniji, postopka priznanja mednarodne zaščite ter informacije, kako lahko posamezniki ali organizacije nudijo finančno ali materialno pomoč.

Za klice iz Slovenije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 41 42, za klice iz tujine +386 1478 7530. Klicni center bo deloval vse dni v tednu od 8. do 18. ure. Vzpostavili so elektronski poštni naslov [email protected]. Vse informacije so dostopne tudi na posebni vladni spletni strani.

“V preteklih dneh se je na Urad za oskrbo in integracijo migrantov obrnilo veliko posameznikov in organizacij, ki želijo pomagati državljanom Ukrajine, tudi z organizacijo različnih vrst prevozov v Slovenijo. Vse, ki želijo nuditi tovrstno pomoč, prosimo, da se pred organiziranjem prevoza, zaradi uskladitve in dodatnih informacij, vezanih na prihod državljanov iz Ukrajine, obrnejo na urad za oskrbo in integracijo migrantov,” še pravijo v uradu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje