NPU ovadil pet oseb, ki naj bi podjetje oškodovale za 600 tisoč evrov

Slovenija 06. Jan 202316:48 1 komentar
Policijski avto
Foto: N1

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaradi zlorabe položaja ovadil pet oseb, ki naj bi za več kot 600 tisoč evrov oškodovale gospodarsko družbo z območja Maribora. Po neuradnih informacijah portala 24ur naj bi bila ovadena davčni svetovalec Rok Snežič in Dijana Đuđić.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so konec decembra 2022 zaključili še en del obsežne kriminalistične preiskave in na Specializirano državno tožilstvo RS podali kazensko ovadbo zoper pet oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, so sporočili z Generalne policijske uprave.

V obsežni kriminalistični preiskavi so na NPU ugotovili, da sta osumljeni osebi iz gospodarske družbe v letih 2016 in 2017 sklenili pogodbe o sodelovanju z dvema tujima poslovnima subjektoma, nato pa odredili plačilo več prejetih fiktivnih računov za storitve, ki niso bile nikoli opravljene. Pri tem so jima pomagali slovenski in dva tuja državljana, ki so vsa prejeta sredstva dvigovala z računov.

Osumljenci so si na tak način pridobili protipravno premoženjsko korist v vrednosti več kot 600 tisoč evrov. Oškodovali so gospodarsko družbo z območja Maribora – katero, na Generalni policijski upravi niso razkrili.

Po neuradnih informacijah portala 24ur naj bi bila ovadena davčni svetovalec Rok Snežič in Dijana Đuđić, znana iz afere glede posojila stranki SDS. To naj bi bila ena v nizu njunih ovadb od lanskega poletja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje