Občine so začele z zbiranjem vlog za popis škode po poplavah

Slovenija 29. Maj 202316:14 0 komentarjev
Plaz ogroža hišo
BOBO

Občine, ki so utrpele škodo zaradi obilnega deževja s poplavami in plazovi od 14. do 23. maja, so na podlagi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje začele zbiranje vlog oškodovancev. Kot so danes sporočili z Mestne občine Maribor, je vlogo treba oddati do 15. junija.

Skupno je bila škoda zaradi obilnega deževja s poplavami in plazovi od 14. do 23. maja zabeležena v 88 občinah, predvsem v vzhodnem delu države.

V Mariboru so meteorne vode in narasli potoki poškodovali več cest, sprožilo se je več zemeljskih plazov.

Med najbolj prizadetimi območji je občina Šentilj, kjer zbirajo vloge do 23. junija. Obrazci so objavljeni na spletni strani občine Šentilj, mogoče pa jih je dobiti tudi na sedežu občine.

V tej občini so našteli več kot 120 zemeljskih plazov ob cestah in objektih, od tega okoli 80 večjega obsega, ter še okoli 300 plazov na kmetijskih zemljiščih. Župan Štefan Žvab je celotno škodo v njihovi občini prejšnji teden ocenil na okoli sedem milijonov evrov.

Vloge lahko oškodovanci oddajo do 23. junija tudi v Občini Cirkulane. Občane na spletni strani občine pozivajo, da k vlogi dodajo fotografije, iz katerih bo razvidna nastala škoda.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!