OTP po zaključenem prevzemu NKBM potrdil še mandat novim nadzornikom

Gospodarstvo 07. Feb 202311:50 1 komentar
Nkbm
Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

Madžarska bančna skupina OTP je po zaključenem prevzemu Nove KBM imenovala nove nadzornike. Iz objave na Ajpesu izhaja, da so to postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath in Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva.

Novi nadzorniki mariborske bančne skupine NKBM so postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath in Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva. Ti so že pridobili dovoljenje Evropske centralne banke za opravljanje funkcije, petletni mandat pa so nastopili v ponedeljek s potrditvijo na skupščini. Torej na dan, ko je bil tudi zaključen postopek prevzema banke s strani OTP.

Član nadzornega sveta Nove KBM medtem ostaja še Andrej Fatur.

Dosedanji člani nadzornega sveta Nove KBM Andrzej Klesyk, Michele Raba, Andrea Moneta, Manfred Puffer in Kristina Žaga so podali odstopno izjavo, ki je začela učinkovati z imenovanjem novih članov. Že v začetku leta je na podlagi odstopne izjave funkcija nadzornika prenehala Borutu Jamniku. Skupščina je sicer vsem dosedanjim nadzornikom podelila razrešnico za preteklo delo.

OTP je po pridobitvi soglasja slovenskega varuha konkurence v ponedeljek postala lastnica Nove KBM s sedežem v Mariboru. Skupino Nova KBM, ki obsega matično banko in družbo Aleja finance, je kupila od dosedanjih lastnikov, to so finančni skladi v upravljanju povezanih družb Apollo Global Management z 80-odstotnim deležem ter Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) z 20-odstotnim deležem. Stoodstotni delež Nove KBM v družbi Summit Leasing Slovenija se je prodal in ostaja v lasti skladov Apollo in EBRD.

Sledi postopek integracije Nove KBM s SKB banko, ki bo predvidoma trajal leto in pol, so v ponedeljek sporočili iz OTP. Več o združitvi lahko preberete v prispevku Združitev SKB in NKBM: Trajala bo leto in pol, mreža bankomatov bo na voljo prej.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje