Padavine se za kratek čas poslavljajo

Slovenija 18. Jan 202401:01
Luža
Foto: PROFIMEDIA

Prvi del četrtka bo še deževen, nato pa bo pred snežno pošiljko sledilo kratko obdobje suhega vremena.

Dež nas bo spremljal tudi v začetku današnjega dne. Največ ga bo na jugozahodu, dopoldne pa bo oslabel in popoldne prehodno ponehal. Predvsem na vzhodu se bo oblačnost lahko trgala, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Toplo bo, v višjih legah južne in severovzhodne Slovenije pa bo precej vetrovno. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severu okoli 0 stopinj Celzija, popoldne pa se bo živo srebro zadrževalo med 9 in 15 stopinjami, na severozahodu pri 5 stopinjah Celzija.

V drugem delu noči na petek se bodo padavine znova razširile nad vso Slovenijo. Hitro se bo ohladilo, meja sneženja pa se bo v notranjosti zjutraj spustila do nižin. Kot smo poročali, bo po nižinah osrednje Slovenije v petek dopoldne lahko v manj kot šestih urah zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega, na nadmorsko višino okoli 500 metrov pa tudi okoli 15 centimetrov. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Padavine bodo v petek popoldne ponehale.

V soboto se bo razjasnilo, hladnemu jutru pa se lahko, po nekaterih nižinah pridruži megla. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. januarja?

V nedeljo bo jasno, jutro bo mrzlo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -5 stopinj Celzija. Tudi prihodnji dnevi bodo deloma sončni, z možnostjo jutranje megle in inverzij, odvisno od snežne odeje. Jutra bodo postopno toplejša. Verjetnost za padavine je trenutno zanemarljiva, nekaj bi jih lahko padlo v noči iz ponedeljka na torek ter v sredo, še napovedujejo pri Arsu.