Padavine skoraj po vsej Sloveniji: spremljajte, kako se premikajo

Slovenija 24. Okt 202311:40 > 18:39 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona/ARSO

Padavine so že zajele dele Slovenije. Od zahoda se bodo krepile in zvečer dosegle vso Slovenijo, pihal pa bo tudi okrepljeni jugozahodni veter. Spremljajte radarsko sliko padavin, kako se padavine premikajo po Sloveniji.

Pred nami je obdobje spremenljivega vremena s pogostimi padavinami, opozarjajo vremenoslovci Agencije RS za okolje. Padavine so že zajele dele Slovenije in bodo zvečer dosegle vso Slovenijo, pihal pa bo tudi okrepljeni jugozahodni veter. Dežja in vetra bo največ na zahodu, kjer je Arso izdal oranžno opozorilo. Ob popoldanskih nalivih se lahko v Posočju in ob Savi Bohinjki razlijejo nekatere reke.

Spremljajte, kje so padavine (morda boste morali počakati nekaj trenutkov, da se vam radarska slika prikaže).

Radarska slika padavin prava

Radarska slika padavin od trenutnega časa zamuja le okoli tri minute, saj čas na radarski sliki označuje začetek meritve, ki traja slabih 5 minut. Ker si meritve sledijo na 5 minut, radarja delujeta skorajda neprestano brez ustavljanja. Čas meritve v zgornjem levem kotu naj vas ne zavede, saj je zapisan v univerzalnem koordiniranem času UTC. Čas v Sloveniji je pozimi za eno uro, poleti pa za dve uri večji od UTC. Če na sliki piše 7.00, je tako poleti to ob 9.00 po našem času.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!