Petra Bezjak Cirman bo Ukom še naprej vodila kot vršilka dolžnosti

Slovenija 16. Feb 202318:29 1 komentar
v. d. direktorice urada za komuniciranje Petra Bezjak Cirman
N1

Petra Bezjak Cirman za zdaj ostaja v. d. direktorice Ukoma. Natečajni postopki za izbiro direktorja vladnega urada za komuniciranje namreč še niso zaključeni.

Vlada je v. d. direktorice urada vlade za komuniciranje (Ukom) Petri Bezjak Cirman podaljšala mandat, saj natečajni postopki za izbiro direktorja še niso zaključeni. Bezjak Cirman je ponovno imenovana za čas do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, a največ za šest mesecev oziroma do 16. avgusta, so sporočili po seji.

Posebni javni natečaj za direktorja Ukoma je bil objavljen sredi januarja. Bezjak Cirman so mandat podaljšali, saj v petek, ko bi ji sicer mandat potekel, “vsi postopki v okviru uradniškega sveta, ki je pristojen za ugotavljanje strokovne usposobljenosti kandidatov za direktorje vladnih služb v okviru posebnih javnih natečajev, in izbira direktorja še ne bodo realizirani”. Dodali so, da Bezjak Cirman izpolnjuje predpisane pogoje.

Na javni natečaj za direktorja Ukoma so sicer prispele štiri prijave, med njimi se je prijavila tudi Bezjak Cirman. Kandidat mora sicer med drugim imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo, sedem let delovnih izkušenj ter znanje vodenja in upravljanja v javni upravi. Prav tako kandidat ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja.

Kandidat bo moral opraviti varnostno preverjanje, k prijavi pa so kandidati morali predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Ukoma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje