Piranska promenada dobiva staro podobo, škodo v razbitih lokalih še ocenjujejo

Slovenija 06. Nov 202311:42 0 komentarjev
Foto: Borut Živulović/BOBO

Piranska promenada po burnem vikendu dobiva staro podobo. Delavci Okolja Piran, gasilci in pripadniki civilne zaščite so že odstranili veliko količino kamenja, ki ga je tja v petek in soboto naplavilo pobesnelo morje. Že v nedeljo zvečer so odprli tudi cesto do piranske Punte. V poplavljenih in razbitih lokalih škodo še ocenjujejo.

S piranske promenade so že skoraj v celoti odstranili kamenje, ki ga je tja v petek in soboto naneslo pobesnelo morje. Kot je pojasnila predstavnica Okolja za odnose z javnostjo Jana Pines, je na cesti samo še nekaj kamenčkov in peska. Vreme je danes lepo, zato pričakujejo, da bodo delo kmalu končali.

Poleg promenade so škodo utrpeli tudi piranski lokali, koliko bo stala obnova, ni znano. Valovi so razbili stekla, notranjost je poplavila morska voda. Prav tako še ni znano, koliko bo stala obnova valobrana.

Noč na ponedeljek je minila mirno, sirena se tokrat ni oglasila, je pojasnil namestnik poveljnika civilne zaščite v občini Piran Peter Ventin.

Foto: Borut Živulović/BOBO
Foto: Borut Živulović/BOBO
Foto: Borut Živulović/BOBO
Foto: Borut Živulović/BOBO
istra, morje istra, morje
Foto: Občina Piran
Foto: Borut Živulović/BOBO

Piran je najprej razdejalo petkovo neurje, ki je na promenado nametalo skalnat valobran. Gasilci in pripadniki civilne zaščite so ga v soboto postavili nazaj, a se je situacija v noči na nedeljo ponovila, saj je obalo znova preplavilo. Voda se je nabrala tudi na Tartinijevem trgu. Da se situacija ne bi poslabšala, so gasilci v nedeljo vodo s trga prečrpavali z osmimi črpalkami. Do večera so znova uspeli umakniti tudi skale, ki so ovirale promet ob obali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!