Pirc Musar se bo jutri sestala z Golobom in Sajovicem

Slovenija 17. Jan 202316:08 1 komentar
nataša pirc musar
Matjaž Klemenc/UPRS

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo začela srečanja s šefi parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin, ki jih je napovedala po izvolitvi. Najprej se bo srečala z Gibanjem Svoboda, sledita pa SDS in NSi.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo v sredo pričela srečanja s prvaki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin. Namen srečanj, ki jih je predsednica republike napovedala že kmalu po izvolitvi, je vzpostavitev konstruktivnega dialoga z nosilci zakonodajne oblasti in dogovor o medsebojnem sodelovanju, so sporočili iz njenega urada.

V sredo ob 9.30 se bo Pirc Musar sestala s predsednikom stranke Gibanje Svoboda Robertom Golobom, sicer tudi predsednikom vlade, in vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem.

Nato se bo v četrtek ob 10. uri sestala s predsednikom stranke SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine Jelko Godec, ob 11. uri pa še s predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine Janezom Ciglerjem Kraljem.

S predstavniki preostalih parlamentarnih strank, SD in Levice, se bo predsednica republike srečala predvidoma naslednji teden, so še sporočili iz njenega urada.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje