Planica 2023: bo vreme tekmovalcem in navijačem prizaneslo?

Slovenija 13. Feb 202311:22 0 komentarjev
Planica
Profimedia

Slovenija bo čez dober teden gostila velik zimski športni dogodek. Dolina Tamar pod Poncami bo namreč od 22. februarja do 5. marca prizorišče spektakla smučarskih skakalcev, smučarskih tekačev in nordijskih kombinatorcev. Priprave na dogodek so v polnem teku, vsi udeleženci pa upajo, da bo tudi zimsko vreme zdržalo. Kot je za N1 povedal meteorolog Agencije za okolje RS Andrej Velkavrh, padavin v Sloveniji v naslednjih 14 dneh ne bo.

Vrhunec sezone v zimskih športih – svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici – se bliža. Dolina pod Poncami bo najboljše smučarske tekače, skakalce in nordijske kombinatorce gostila od naslednje srede pa vse do 5. marca. Organizatorji dogodka pred njegovim začetkom tako skrbijo še za zadnje priprave na spektakel, ki si ga bo mogoče ogledati tudi v živo na prizorišču. Mi pa smo se pozanimali, kakšno vreme se obeta v naslednjih dneh in ali bodo zimske temperature prizanesle tekmovalcem in številnim navijačem, ki se bodo zgrinjali v najbolj znano ledeniško dolino pod Poncami.

Preberite še: Planica 2023: napotki za obiskovalce

Kot je za N1 pojasnil meteorolog Agencije za okolje RS (Arso) Andrej Velkavrh, za zdaj ne kaže, da bi imeli v naslednjih dneh v Sloveniji padavine. Čeprav so vremenske napovedi za več kot deset dni vnaprej negotove, bo vreme v Planici po besedah meteorologa v naslednjem tednu dobro. “Trenutno kaže, da bo malenkost hladnejše. Bodo pa dnevne temperature predvsem odvisne od tega, kako oblačno oziroma jasno bo. V začetku naslednjega tedna kaže na več oblačnosti, proti koncu pa na več jasnine. Načelno pa vreme ne bo povzročalo resnih težav,” je dodal.

Potem ko je bilo vreme v zadnjih dveh tednih šolskih počitnic prav zares zimsko, se v naslednjih dneh obetajo otoplitve. Zjutraj bodo temperature še vedno pod lediščem. Tam, kjer je še sneg, se lahko spustijo tudi do sedem stopinj pod ničlo. Čez dan bo topleje, saj se bo živo srebro povzpelo tudi do 13 stopinj Celzija. “Dnevi bodo kar topli,” je ob tem dejal Velkavrh.

Proti koncu tedna bo zrak nekoliko bolj vlažen, zato bodo tudi jutranje temperature višje, ampak bo potem čez dan nekoliko hladneje. “Mraza ni na vidiku. Jutra bodo še najprej hladna, čez dan pa bo razmeroma toplo,” je ob tem še dodal meteorolog Arsa Velkavrh. Velja dodati, da se bo v naslednjih dneh v jutranjih in zgodnjih dopoldanskih urah po nižinah znova začela pojavljati megla.

Preberite še: Planica 2023: odštevanje z novostjo – popoldanske vstopnice

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!