Z avtomobili kar po tekaški progi v Planici. “Bili smo šokirani” (VIDEO)

Slovenija 28. Nov 202217:25 3 komentarji
Planica, tekaška proga, tekaški stadion
Facebook/@Nordijski center Planica

Tekaške proge, ki so jih v Nordijskem centru (NC) Planica pred kratkim pripravili za novo sezono, bodo, kot kaže, morali sanirati zaradi "objestnosti posameznikov". Na videoposnetku, ki ga je center Planica objavil na Facebooku, je namreč videti več avtomobilov, ki so se minuli konec tedna vozili po tekaških progah in tekaškem stadionu. Pri tem so uničili dobršen del večmesečnih priprav in povzročili materialno škodo.

“Šokirani smo bili nad objestnostjo posameznikov, ki so si v preteklem vikendu dovolili vožnjo z avtomobilom po tekaških progah in tekaškem stadionu v Nordijskem centru Planica,” so na svoji Facebook strani objavili na centru, zraven pa priložili še videoposnetek.

Iz posnetka je razvidno, da se je v poznih večernih urah več avtomobilov vozilo po tekaških progah in stadionu. Proge so bile po navedbah NC Planica ravno pred kratkim pripravljene na novo tekaško sezono. Na stadionu, prekritem z umetno travo, so vozniki z avtomobili povzročili materialno škodo in tako uničili rezultat več mesecev dolgih priprav.

Vožnja po progi je sicer potekala ravno, ko so imeli športniki trening, s čimer so vozniki ogrožali športnike, ki so bili takrat na stadionu in prišlekov niso pričakovali. Ker so dogajanje posnele varnostne kamere, so, kot pravijo na centru, storilce lahko našli, zadeva pa je zdaj v rokah policije. Na NC Planica so se sicer odločili, da bodo proti storilcem vložili kazensko ovadbo zaradi povzročanja splošne nevarnosti in odškodninsko tožbo za povzročeno materialno škodo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje