Podjetnik s Krasa naj bi tujca ogoljufal za 200.000 evrov

Slovenija 20. Jul 202314:30 0 komentarjev
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Kriminalisti so ovadili direktorja in njegovo družbo, saj naj bi s poslovno goljufijo pridobil za 200.000 evrov premoženjske koristi na škodo dveh tujih državljanov.

Koprski kriminalisti so na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorja in njegovo enoosebno družbo s sedežem na območju Krasa. Osumljeni je po navedbah policije s poslovno goljufijo svoji družbi pridobil za 200.000 evrov premoženjske koristi na škodo dveh tujih državljanov.

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Koper so preiskavo dveh kaznivih dejanj poslovne goljufije začeli po njuni naznanitvi avgusta 2022. Z njo so ugotovili, da je direktor družbe, ki se je ukvarjala z upravljanjem alternativnih investicijskih skladov, pri upravljanju takšnega sklada s prikazovanjem, da bodo obveznosti izpolnjene, preslepil vlagatelja ter v nasprotju s sklenjenima pogodbama večji del njunih vložkov v sklad prenesel na njegove druge družbe v tujini.

“Večji del denarja, ki sta ga oškodovanca nakazala kot vložek v sklad, vsak po 150.000 evrov, je tako direktor porabil za poslovanje svojih drugih podjetij,” so v sporočilu za javnost zapisali na PU Koper.

Sklad, kamor naj bi oškodovanca vložila sredstva, je po navedbah koprskih policistov likvidiran, zoper družbo, ki je sklad upravljala, pa poteka stečajni postopek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!