Ponekod meglena, drugod oblačna in deževna nedelja

Slovenija 08. Jan 202301:00
megla, oblaki
Profimedia

Zjutraj bo ponekod megleno, drugod oblačno. V nedeljo čez dan bo pretežno oblačno in vetrovno, na zahodu bo začelo deževati.

V noči na nedeljo bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Drugod bo večinoma oblačno z možnostjo rosenja ali rahlega dežja na Primorskem in Notranjskem. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo v severnih in ponekod v vzhodnih krajih od -3 do 2, drugod od 2 do 6, ob morju 8 °C.

Nedelja bo večinoma oblačna, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno in sprva ponekod megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se počasi širil proti osrednji Sloveniji. Krepil se bo jugozahodnik, ob morju bo popoldne zapihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 7, drugod od 8 do 14 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V ponedeljek bo oblačno in deževno, predvsem v južni Sloveniji bo možna tudi kakšna nevihta. Sprva bo v Prekmurju in na Štajerskem pihal južni veter, ob morju jugo, ki bo dopoldne ponehal. Meja sneženja bo med 1200 in 1600 m nadmorske višine. Popoldne bo prehodno zapihal severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja pa se bo spuščala.

V torek se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. V sredo bo delno jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

Kakšno bo vreme od 10. do 15. januarja

Od srede naprej bo vreme zelo dinamično, saj nas bosta verjetno prešli dve vremenski motnji, prva v noči na četrtek in druga najverjetneje v soboto.

V torek in sredo kaže na suho in delno jasno vreme, po nižinah bo zjutraj ponekod megla. Jutranja temperatura bo okoli ničle, najvišja dnevna okoli 10 stopinj Celzija. V noči na četrtek bo verjetno prehodno deževalo, v petek se bo znova jasnilo. Večje ohladitve ne bo. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine nekoliko poveča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.