Ponekod po Sloveniji močno sneži, plužne službe so že v akciji

Slovenija 19. Jan 202311:17 2 komentarja
Plužne službe na avtocesti
Twitter/@promet_si

Ponekod po Sloveniji zopet močno sneži. Na cestah so zato že plužne in posipne službe, ki marsikje upočasnjujejo promet in povzročajo zastoje. Prometnoinformacijski center voznike opozarja, naj plužnih vozil ne prehitevajo ter naj vozijo z očiščenimi vozili in prižganimi lučmi.

Sneg je v ponedeljek mnoge voznike presenetil, podaljšal potovalne dobe in na nekaterih cestah povzročil kaos. Ker se sneg danes ne oprijema vozišča, promet poteka bolj tekoče kot v ponedeljek. Kljub temu previdnost na cesti ne bo odveč, predvsem zato, ker so na terenu plužne in posipne službe.

Kaj vse so ujele Darsove kamere? Ustavil v predoru in očistil sneg (VIDEO)

Na prometnoinformacijskem centru so poudarili, naj vozniki pred vožnjo očistijo vozilo, vozijo s prižganimi lučmi in da naj ne prehitevajo plužnih vozil. Opozarjajo pa tudi, da zaradi plužnih in posipnih skupin vozil promet poteka počasneje ter da se ponekod na avtocestah pojavljajo tudi zastoji.

Kot je še zapisal prometnoinformacijski center, je cesta čez prelaz Vršič zaprta, promet pa je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan na cestah Razdrto – Manče in na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje