Kaj vse so ujele Darsove kamere? Ustavil v predoru in očistil sneg (VIDEO)

Slovenija 16. Jan 202317:04 0 komentarjev
dars, predor
Dars/Twitter/Zajem zaslona

Zjutraj so na slovenskih cestah zaradi močnega sneženja vladali zahtevni vozni pogoji, na številnih koncih države pa je nastal prometni kolaps. Darsove kamere so ob tem posnele več primerov nevarne vožnje. Eden izmed voznikov je svoj avtomobil denimo ustavil kar v avtocestnem predoru in začel čistiti sneg s svojega vetrobranskega stekla.

Po jutranjem prometnem kaosu na zasneženih avtocestah so pri Darsu opozorili na številne voznike, ki so se na pot podali brez ustrezne zimske opreme.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so med 4.29 in 5.55 na slovenskih avtocestah našteli kar 30 zdrsov tovornih vozil z neustrezno zimsko opremo, prav zaradi zdrsov pa so na avtocestah nastajali zastoji, ki so upočasnili delo plužnih in posipnih skupin.

Kasneje je Dars na svojem Twitter profilu objavil še posnetke nadzornih kamer, na katerih so vidni številni primeri nevarne vožnje. Ob tem so v družbi pripisali: “Saj ni res, pa je.”

Poleg tovornjakov, ki so zaradi neustrezne opreme obtičali v snegu, so kamere ujele tudi dva tovornjaka, ki sta na razcepu vozila vzvratno.

Preberite še: Dars za jutranje zastoje krivi “neodgovorne” voznike tovornjakov

Kamere so ujele tudi voznika avtomobila, ki je svoje vozilo ustavil v enem izmed avtocestnih predorov in skupaj s sopotnikom na levem voznem pasu začel čistiti sneg z vetrobranskega stekla. Čiščenje sta nadaljevala, kljub temu da so mimo njiju vozili drugi avtomobili.

Kot smo poročali, je Dars spomnil, da je zimska oprema na slovenskih cestah obvezna že od 15. novembra, sneženje pa so vremenoslovci napovedali že več dni vnaprej.

Preberite še: Ali so bili na Darsu prepozni? “Zadeti pravi trenutek je prava umetnost”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!