Požar v celoti uničil stanovanje v Ljubljani, gasilec poškodovan

Slovenija 17. Jun 202207:28 > 11:35 0 komentarjev
gasilci
(Fotografija je simbolična). Žiga Živulovič jr./BOBO

Nekaj po polnoči je zagorelo v večstanovanjskem objektu v Zvonarski ulici v Ljubljani. Stanovalci so se evakuirali, eden od gasilcev pa je med gašenjem požara doživel toplotni šok, zato so ga prevzeli reševalci.

Nekaj po polnoči je zagorelo v večstanovanjskem objektu v Zvonarski ulici v Ljubljani. Ob prihodu gasilcev je bil požar polno razvit po celotnem stanovanju. Stanovalci so se evakuirali. Med gašenjem požara je gasilec doživel toplotni šok. Prevzeli so ga reševalci, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Kot so še pojasnili, so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, pogasili požar ter pregledali stanovanje. Odklopili so elektriko ter zaprli dotok plina v stanovanje. Prezračili so objekt in izvedli meritve prisotnosti ogljikovega monoksida v vseh stanovanjih. Stanovanje je v celoti uničeno.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je zagorelo v stanovanju v tretjem nadstropju, požar pa se je razširil še na balkone stanovanj v četrtem in petem nadstropju zgradbe. Zaradi požara so iz objekta evakuirali 35 ljudi. Nihče od stanovalcev pa ni bil poškodovan, so zapisali. Kot so navedli, vzrok požara še ugotavljajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!