Prihaja nova pošiljka snega: koliko ga bo zapadlo in kdaj

Slovenija 27. Feb 202319:01
Sneg je pobelil ljubljanski Golovec.
Ljubljana. Foto: N1

Ta teden nas po nižinah čaka še ena manjša pošiljka snega. Nekaj več snega bo zapadlo le na Kočevskem in Notranjskem. Je na vidiku že pomlad?

Po včerajšnji večji pošiljki snega, ki je pobelila Slovenijo, bo danes zvečer ponekod še rahlo snežilo, predvsem na Notranjskem in v Zasavju. Količine snega bodo zelo majhne, saj ga bo zapadlo največ dva centimetra, sneg pa bo jutri že skopnel.

Jutri padavin ne bo, prav tako v sredo dopoldne. V sredo popoldne in v noči na četrtek pa nas bo iznad Sredozemlja dosegel še en padavinski pas, ki pa ne bo tako izrazit. Tudi temperature bodo že nekoliko višje, zato bo po nižinah deloma deževalo, deloma snežilo, pravi meteorolog na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič.

Dodaja, da bi lahko predvsem na Kočevskem in v delu Notranjske, kjer je nadmorska višina nekoliko višja, torej nad 500 metri, v noči s srede na četrtek zapadlo še od 5 do 10 centimetrov snega, drugod po nižinah pa največ okoli tri centimetre. Tudi v gorah lahko zapade med 5 in 10 centimetri snega, podobno kot na Kočevskem.

To bo po Gregorčičevih besedah tudi zadnja padavinska epizoda tega tedna. Ob koncu tedna bo vreme suho, tudi z nekaj sonca. Temperature se bodo le počasi dvigale. Do srede bodo temperature med 0 in 5 stopinjami, v drugi polovici tega tedna pa bodo jutra še sveža, lahko tudi malo pod ničlo, čez dan pa bo od četrtka med 5 in 10 stopinjami.

“Počasi gremo v pomlad, ampak kjer je sneg obležal, predvsem v južni Sloveniji, ga še ne bo kar na hitro pobralo. Še kakšen teden bo trajalo, da skopni. Izbruha pomladi pa še ne moremo pričakovati,” pove Gregorčič in doda, da se za naslednji teden napovedi sicer še malo spreminjajo, večinoma pa ne kaže na novo sneženje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.