Razlito dizelsko gorivo v Račah očitno ni prišlo v okolje

Gospodarstvo 17. Mar 202312:24 0 komentarjev
Petrol
Denis Sadiković/N1

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da dizelsko gorivo v Račah, ki se je v Petrolovem skladišču naftnih derivatov razlilo v sredo, zaenkrat ni prišlo v okolje. Policija preiskavo nadaljuje.

Kot smo poročali, se je v Petrolovem skladišču naftnih derivatov v Račah v sredo popoldne razlila velika količina dizelskega goriva, ki je nato po kanalizacijskem sistemu odtekla v čistilno napravo. Delavci so gorivo opazili naslednje jutro in o tem takoj obvestili nadrejene ter začeli čistiti oljne madeže.

Gorivo je k sreči ostalo ujeto v čistilni napravi in ni odteklo v okolico. Petrolovo skladišče so po dogodku obiskali tudi okoljski inšpektor in policisti, ki vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja obremenjevanja okolja.

S Petrola so za N1 že v četrtek zagotovili, da so takoj po nesreči začeli s sanacijo. “O dogodku smo obvestili tudi regijski center za obveščanje in pristojne inšpekcije. Na lokaciji so pristojne vse zunanje in notranje pristojne službe,” so sporočili. Zagotavljajo, da  skladišče normalno deluje, bo pa po intervenciji sledilo dolgotrajno čiščenje in saniranje čistilne naprave.

Prve ocene policije kažejo, da je iz skladišča izteklo okoli 16 kubičnih metrov goriva, kar pomeni okoli 16.000 litrov dizelskega goriva.

“Po vseh zbranih obvestilih in drugih ugotovitvah bomo obvestili pristojno državno tožilstvo,” so v četrtek sporočili s PU Maribor, kjer preiskavo nadaljujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!