Reševanje iz bloka: najprej z bagrom, nato s helikopterjem (VIDEO)

Slovenija 07. Avg 202305:28 0 komentarjev
Črna na Koroškem, reševanje, gorski reševalci, policija, poplave 2023
Foto: FACEBOOK/Gorska reševalna zveza Slovenije

Gorski reševalci in ekipa policijskega helikopterja so s pomočjo bagra iz hiše skozi okno reševali moškega, ki si je zlomil kolk.

Gorski reševalci pri evakuaciji najbolj ogroženih sodelujejo s policisti in vojaki. V eni od skupnih reševalnih akcij so v nedeljo reševalci in posadka policijskega helikopterja iz bloka v Črni na Koroškem reševali starejšega moškega, ki je doma padel in si zlomil kolk.

Poškodovanega so morali iz stanovanja spraviti skozi okno, saj je bila voda pod blokom previsoka za iznos, so zapisali ob objavi posnetka na Facebookovem profilu Gorske reševalne zveze Slovenije. Na pomoč je reševalcem in policistom priskočil tudi bager, ki je ponesrečenega skupaj z reševalci dvignil do višine, od koder so ga lahko s pomočjo vitla spravili v helikopter, s katerim so ga prepeljali v bolnišnico.

Sicer svojim kolegom pomagajo tudi gorski reševalci iz društev, ki niso na ogroženem terenu. Tako je večje število reševalcev iz gorskih reševalnih služb Tolmin in Kranj pomagalo kolegom iz Škofje Loke ter v sodelovanju s Slovensko vojsko sodelovalo pri evakuaciji ljudi in pri razdeljevanju najnujnejših potrebščin, hrane in vode vsem, ki to potrebujejo, so še zapisali v Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!