Rok Capl ostaja v.d. direktorja Spirit Slovenija

Slovenija 10. Feb 202319:58 0 komentarjev
Rok Capl, Spirit Slovenija
Žiga Živulovič jr./BOBO

Javno agencijo Spirit Slovenija bo kot vršilec dolžnosti še naprej vodil Rok Capl, je na dopisni seji odločila vlada. Capl je vodenje agencije prevzel 12. februarja lani, potem ko je takratni direktor Tomaž Kostanjevec odstopil.

Vlada je na današnji dopisni seji ponovno imenovala Roka Capla za vršilca dolžnosti direktorja javne agencije Spirit Slovenija. Na tem položaju je od začetka lanskega leta in vlada mu je zdaj mandat podaljšala drugič, tokrat najdlje do 11. avgusta.

Capl je vodenje agencije prevzel 12. februarja lani, potem ko je takratni direktor Tomaž Kostanjevec odstopil.

Prvič mu je vlada mandat podaljšala avgusta lani, z današnjim sklepom vlade pa je za nov mandat vršilca dolžnosti imenovan do imenovanja direktorja Spirita, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 11. avgusta, so po seji vlade sporočili z ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Pojasnili so, da se je postopek javnega natečaja za izbor direktorja v letu 2022 zaključil brez predloga imenovanja direktorja, decembra pa je bila nato imenovana nova sestava sveta agencije Spirit za naslednje petletno obdobje, zaradi česar se je objava novega javnega natečaja zamaknila v letošnji januar.

Razpis za direktorja je agencija objavila 20. januarja, rok za oddajo prijave pa je bil 15 dni, torej do začetka tega tedna.

Zaradi tega in zaradi verjetnosti, da postopek do izteka mandata sedanjega vršilca dolžnosti direktorja ne bo zaključen, je svet agencije sklenil vladi predlagati, da za vršilca dolžnosti z 12. februarjem ponovno imenuje Capla, so še dodali na ministrstvu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!