Še dve lokaciji v Ljubljani, kjer bo na voznike lahko prežal radar

Slovenija 27. Jul 202210:12 0 komentarjev
radar
Fotografija je simbolična (Foto: Egon Parteli/N1)

Mestna občina Ljubljana ima v načrtu postaviti še dve ohišji, kjer bo lahko na prehitre voznike prežel radar.

Na ljubljanskih cestah je vse več ohišij, v katera mestni redarji izmenično nameščajo radarje. Pred kratkim je občina kupila tudi nov merilnih hitrosti. Po mestu je tako zdaj postavljenih 18 ohišij, v katerih je izmenično nameščenih pet radarskih naprav.

Prejšnji teden so redarji začeli uporabljati tudi novo ohišje za merjenje hitrosti na Bohoričevi ulici 15 – pri Pediatrični kliniki, v drugi polovici avgusta pa bodo z merjenjem hitrosti začeli tudi na Tržaški cesti 74, v neposredni bližini Osnovne šole Vič.

Na prehitre voznike pa bosta radarja kmalu prežala še na dveh mestih. Kot so za N1 povedali na Mestni občini Ljubljana, sta v sklopu rekonstrukcije ceste Črna vas predvideni ureditvi dveh stojnih mest. Cesta Črna vas bo sicer zaradi prenove predvidoma zaprta do sredine oktobra, je razvidno s portala PromInfo.

V Ljubljani še dodajajo, da se bodo o morebitnih novih lokacijah za postavitev ohišij, kamor bi lahko namestili merilnike hitrosti, odločali glede na mnenja krajanov, policije in mestnega redarstva. Imajo pa ljubljanski mestni redarji sicer za lov na prehitre voznike na voljo tudi dve vozili, v katerih sta nameščeni samodejni merilni napravi.

Kje v Ljubljani vas lahko ujame radar

Ohišja, v katerih so izmenično nameščene stacionarne samodejne merilne naprave, so v Ljubljani trenutno nameščena na naslednjih lokacijah: Celovška cesta 269, Cesta Dolomitskega odreda 94, Dolenjska cesta 43, Roška cesta 17, Slovenčeva ulica 15, Slovenska cesta 36, Zadobrovška cesta 55, Samova ulica 9, Opekarska cesta 11, Aljaževa ulica 45, Cesta v Mestni log 45, Kajuhova ulica (št. odseka 211141), Pot Rdečega križa (pri stanovanjskem bloku na naslovu Ježkova ulica 5), Cesta dveh cesarjev 32, Cesta dveh cesarjev 104B, Bohoričeva ulica 15 in Tržaška cesta 74.

radar, Bohoričeva ulica, Pediatrična klinika
Uroš Kokol/N1

Novo ohišje za radar pri Pediatrični kliniki.

Na Mestni občini Ljubljana dodajajo, da so redarji v prvi polovici letošnjega leta zabeležili kar 27.267 prekoračitev hitrosti. Kot najbolj obremenjeni lokaciji pa še naprej ostajata Cesta v Mestni log 45 in Aljaževa ulica 45.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!