Spirit bo kot v. d. še naprej vodil Rok Capl

Slovenija 11. Avg 202221:09 0 komentarjev
vlada, gregorčičeva
Tina Kosec/BOBO

Javno agencijo Spirit Slovenija bo kot vršilec dolžnosti direktorja še naprej vodil Rok Capl, je na dopisni seji sklenila vlada. Capla je 10. februarja imenovala prejšnja vlada, sedanja pa je njegovo vodenje podaljšala še za največ šest mesecev oziroma do imenovanja direktorja s polnim mandatom. Razpis za direktorja je sicer v teku.

Rok Capl bo tako na položaju najdlje do 11. februarja 2023, z njegovim današnjim imenovanjem pa bo, po pojasnilih vladnega urada za komuniciranje, zagotovljeno nemoteno delovanje javne agencije, zadolžene za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije. Ta trenutno izvaja številne razpise za gospodarstvo.

Spirit Slovenija je sicer 3. junija objavil javni natečaj za mesto direktorja. Postopek je zaradi večjega števila prejetih vlog in pozivov za dopolnitve še v teku, so pojasnili na vladnem uradu.

Svet Spirita je zato vladi predlagal, da za vršilca dolžnosti znova imenuje Capla. Ta je v začetku leta na položaju zamenjal Tomaža Kostanjevca, ki je pred tem nepreklicno odstopil s položaja. Pred tem je Capl delal kot pooblaščenec uprave Thermane Laško za področje medicine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!