Sprememba na vrhu Facebookove Mete

Slovenija 02. Jun 202214:39 0 komentarjev
Meta Facebook
PROFIMEDIA

Glavna operativna direktorica Mete Sheryl Sandberg je v sredo sporočila, da po 14 letih zapušča podjetje, ki se je nekoč imenovalo Facebook, po številnih škandalih pa preimenovalo v Meto, pri čemer je Facebook postal hčerinska družba. Ob slovesu je opozorila na odgovornost, ki jo prinaša rastoči vpliv družbenih medijev.

“Razprava okrog družbenih medijev se je od zgodnjih dni povsem spremenila. Nikoli ni bilo lahko, ampak mora biti težko. Naši izdelki imajo velik učinek, zato nosimo odgovornost, da jih izdelamo tako, da ščitijo zasebnost in varnost ljudi,” je sporočila Sheryl Sandberg in se ustanovitelju Facebooka Marku Zuckerbergu zahvalila za zaupanje. Sandbergova je bila na začetku razvoja Facebooka ena od redkih “odraslih” oseb v upravnem odboru podjetja, preostali pa so bili, skupaj z Zuckerbergom, večinoma mladeniči, ki takrat še niso imeli izkušenj z velikimi podjetji. Delnice Mete so po njenem sporočilu za javnost padle za več kot 2,5 odstotka.

Sheryl Sandberg
Profimedia

Pri vodenju Facebooka oziroma Mete si je nabrala dovolj premoženja, da se lahko pri svojih 52 letih upokoji in ubada z dobrodelno fundacijo, ki nosi ime njenega pokojnega moža Dava Goldberga. Poleg tega bo ostala v upravnem odboru Mete tudi po upokojitvi, ki bo nastopila jeseni. “Ko se je Sheryl pridružila, sem bil star šele 28 let in komaj kaj vedel o vodenju podjetja. Sheryl je oblikovana naš oglasni posel, najela izjemne ljudi, oblikovala našo vodstveno kulturo in me naučila, kako se vodi podjetje,” je sporočil Zuckerberg.

Sandbergova je leta 2018 v kongresu priznala, da so Rusi Facebook izkoristili za propagando in zavajanja pred volitvami leta 2016, na kar se je podjetje prepočasi odzvalo.

Leta 2020 v času pandemije covida-19 je Facebook hitreje ukrepal, ko so začeli uporabniki širiti dezinformacije o bolezni, zdravilih in podobnih zadevah okrog koronavirusa. Sandbergova je k Facebooku prišla od Googla, še prej pa je bila šefica kabineta bivšega finančnega ministra ZDA Larryja Summersa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!