Sprememba urnika del na Dunajski cesti: prihajajo dodatne zapore

Slovenija 15. Apr 202416:31 1 komentar
Začetek projekta Emonika, Dunajski nadvoz
Foto: Denis Sadiković/N1

Danes, v soboto in nedeljo bo zaradi del popolnoma zaprt del Dunajske ceste v Ljubljani. Zapora bo vse dni v enakem časovnem oknu, in sicer od 21. do 5. ure zjutraj. Sprva je bila zapora načrtovana zgolj za dva dni.

Zaradi dostave konstrukcije viadukta bo danes, 15. aprila, v soboto, 20. aprila, in nedeljo, 21. aprila, med 21. in 5. uro zjutraj za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, popolnoma zaprta Dunajska cesta na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF, so sporočili z Mestne občine Ljubljana (Mol).

Obvozi bodo označeni, so dodali na občini in vse udeležence v prometu prosili za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Dunajska cesta na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF je bila zaradi dostave konstrukcije viadukta zaprta že v nedeljo ponoči, pred tem pa so napovedali, da bodo popolno zaporo ponovili še v četrtek.

Promet na Dunajski cesti v Ljubljani je zaradi gradnje nadomestnega železniškega nadvoza že več mesecev oviran. Do 27. junija, ko je predvideno rušenje severnega dela nadvoza, bodo potekala dela za preusmeritev železniškega prometa na novi del objekta ter pripravljalna dela za rušenje severnega dela obstoječega nadvoza čez Dunajsko cesto.

Podiranje nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani je ena najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana.

Še ena zapora za Bežigradom

V tem delu mesta bo v prihodnjih dneh še ena zapora. Zaradi nadaljevanja rekonstrukcije Linhartove ceste bodo od torka, 16. aprila, od 9. ure do predvidoma 25. aprila 2024 zaprti smerni pasovi na južni strani ceste.

Kot so navedli na Mol, bo promet med Dunajsko cesto in Valjhunovo ulico potekal v obe smeri po severni strani cestišča. Parkirišče Bežigrad bo ta čas zaprto, so še sporočili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje