Švarc Pipan: Vodja ne sme biti šibek, nikoli, tudi ko se mu sesuva zasebni svet

Slovenija 23. Jan 202412:24 31 komentarjev
Dominika Švarc Pipan
Foto: Žiga Živulović Jr./Bobo

V zadnjih dveh tednih je veliko prahu dvignil sporni nakup poslovnih prostorov ministrstva za pravosodje na Litijski cesti v Ljubljani. Zaradi dogajanja ministrici za pravosodje Dominiki Švarc Pipan grozi tudi interpelacija, ki jo je napovedala SDS, prav tako so dodatna pojasnila zahtevali na finančnem ministrstvu. Ministrica se je dogajanja dotaknila v osebnem zapisu na družbenem omrežju Facebook in zapisala, da "vodja pač ne sme biti šibek, nikoli, tudi ko se mu sesuva zasebni svet".

Potem ko so bile v oddaji Tarča na RTV Slovenija razkrite številne nepravilnosti glede cenitev, na podlagi katerih je konec decembra 2023 ministrstvo za pravosodje kupilo stavbo na Litijski cesti v Ljubljani za 7,7 milijona evrov, se je na ministrstvo za pravosodje in ministrico Dominiko Švarc Pipan usul plaz kritik. Dogajanje je zatreslo tudi odnose znotraj Socialnih demokratov.

Za dodatna pojasnila v povezavi z nakupom prostorov na Litijski se je na ministrstvo za pravosodje obrnilo tudi finančno ministrstvo, največja opozicijska stranka SDS pa je napovedala, da bo zoper ministrico Švarc Pipan vložila interpelacijo.

Ministrica za pravosodje se je dogajanja okoli afere sodna stavba dotaknila na družbenem omrežju Facebook. Delila je čustven zapis svojega brata, potem ko jima je ta konec tedna umrl oče. Ob tem je zapisala, da svoji ekipi v zadnjih mesecih zaradi očetove bolezni ni bila na voljo.

“Včasih sem res komaj funkcionirala in verjetno me bo to stalo nadaljevanja dela, ki me izpolnjuje, za katerega sem dihala zadnje leto in pol. A v teh težkih zadnjih mesecih sem za to službo dihala premalo pozorno, da bi spoznala spletke okoli sebe,” je zapisala in dodala, da “vodja pač ne sme biti šibek, nikoli, tudi ko se mu sesuva zasebni svet”. Dodala je, da bodo tisti, ki so to izkoristili, vedoč za njeno družinsko stisko, srečni, če gre.

“Sama bi želela popraviti napake, razkriti ozadje, povrniti zaupanje. Zame je odgovornost to, kar je naju oba (z bratom, op. a.) naučil ata: odzvati se, odgovoriti na problem, popraviti, preprečiti za vnaprej. A premnogi odgovornost razumejo in celo terjajo drugače – umakniti se, pobegniti od vsega in pustiti, da sistem dela dalje enako, poln špranj za interese nepoštenih,” je nadaljevala in dodala, da gre tudi ona dalje.

“Kamorkoli že na koncu vsega – ko raziščem in razčistim – z enako vnemo, predvsem pa zvesta sama sebi. Ker tudi to mi je, ob vsem ostalem, vcepil on,” je še zapisala z mislijo na očeta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje