Sveža vremenska napoved: za kresovanje bo vreme zdržalo, za piknike nujen plan B

Slovenija 30. Apr 202404:46 0 komentarjev
Piknik
Foto: PROFIMEDIA

Kresov, ki bodo zagoreli zvečer, dež ne bo pogasil, za prvomajske piknike pa bi bilo mogoče dobro, da pripravite kakšen plan B.

Zadnje dni nas je razveselilo pomladno in sončno vreme s temperaturami vse do 25 stopinj. Danes bodo temperature podobne, ostalo bo suho. Kresov, ki bodo na predvečer praznika dela zagoreli po državi, dež tako ne bo pogasil. Kaže pa, da bomo manj sreče imeli naslednja dva dneva, ko številni ob prvomajskih praznikih pripravijo piknik. Prav v sredo namreč k nam prihaja precejšnje poslabšanje vremena, ki bo vztrajalo vsaj do konca tedna.

Nad Sredozemljem bo nastal ciklon, ki se bo prvega maja pomaknil proti našim krajem. Na praznik se bo čez dan pooblačilo. Popoldne se bodo v zahodnih in južnih krajih začele pojavljati padavine, ki se bodo proti večeru razširile tudi nad druge dele Slovenije, je za N1 povedal dežurni prognostik agencije za okolje Blaž Šter.

Na vzhodu države bo suho vreme tako morda še zdržalo dovolj dolgo za kakšen opoldanski piknik, toda mize in stole bo treba do večera tudi tam že pospraviti pod kakšno streho.

Prvega maja bo še precej toplo, najvišje dnevne temperature bodo dosegle do 22 ali 23 stopinj Celzija.

Če bo v sredo vreme še razmeroma zdržalo, pa bo četrtek po Šterovih besedah za piknik še manj primeren. V nasprotju s prvim majem, ko bo dežja sicer še razmeroma malo, bolj intenzivne padavine v večjih količinah pričakujemo v četrtek, drugega maja, ko se bo vreme dodatno poslabšalo. Nižje bodo tudi temperature, večinoma bodo pod 20 stopinjami Celzija.

Zaradi oblačnosti se bodo med prazniki nekoliko dvignile jutranje temperature, zato jutra ne bodo več tako sveža.

Torej, če ponovimo: za vse, ki načrtujete prvomajske piknike, je bolje, da z njimi pohitite in z družbo ciljate na sredo dopoldan, za četrtek pa se zdi, da bo vseeno bolj namenjen počitku in kakšnim notranjim aktivnostim.

Upanja, da bi se vreme razjasnilo v petek, 3. maja, ko si je marsikdo vzel dopust, ni veliko. Po Arsovih napovedih nas bo v petek dosegla hladnejša zračna masa z nekaj dežja. Več možnosti za padavine bo tokrat na vzhodu države, na Primorskem bo možna burja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!