Ta teden še zelo toplo za ta čas, naslednji teden preobrat

Slovenija 10. Apr 202401:00 0 komentarjev
Pomlad
Foto: N1

Ta teden bo še precej toplo, temperature pa krepko čez 20 stopinj. A naslednji teden lahko pričakujemo izrazito vremensko spremembo, po nižinah bo deževalo, v višjih delih je možen tudi sneg.

Čez dan bo oblačno in povečini suho. Predvsem na zahodu bodo možne občasne rahle padavine.

Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, piše na strani agencije za okolje.

V četrtek se bo razjasnilo, v južni in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še nekaj oblačnosti. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Kakšno bo vreme med 13. in 18. aprilom?

Od petka do sobote bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. K nam bo dotekal postopno toplejši zrak.

V ponedeljek se nam bo približala hladna fronta, ki bo predvidoma v torek prešla naše kraje. Za tem bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak.

Do vključno nedelje bo prevladovalo sončno in vse toplejše vreme. Dnevne temperature bodo med 20 in 25 stopinj Celzija. Še topleje bo v nedeljo. V ponedeljek bo zapihal okrepljen jugozahodnik, oblačnost bo naraščala. Popoldne bodo že možne padavine. V torek kaže na izrazito vremensko spremembo. Verjetno bo po nižinah deževalo, v višje ležečih krajih bo možen sneg. V sredo in četrtek bo verjetno suho in hladno vreme. Za zdaj kaže na možnost slane, ko se bo razjasnilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!