Tina Heferle ostaja državna sekretarka na notranjem ministrstvu

Slovenija 21. Feb 202316:36 > 19:19 4 komentarji
Tina Heferle
Žiga Živulovič/BOBO

Z imenovanjem Boštjana Poklukarja za notranjega ministra je mandat potekel dosedanjima državnima sekretarjema na notranjem ministrstvu Branku Lobnikarju in Tini Heferle. Slednja bo tudi v najožji ekipi ministra Poklukarja, Lobnikar pa zapušča MNZ.

Novi notranji minister Boštjan Poklukar je bil po današnji zaprisegi še skrivnosten, kdo bo v njegovi najožji ekipi. Po prevzemu poslov od začasne notranje ministrice Sanje Ajanović Hovnik pa je razkril, da bo Tina Heferle tudi v prihodnje državna sekretarka na MNZ.

Vlada jo je na dopisni seji na to mesto že imenovala.

Po naših informacijah pa Branko Lobnikar, ki ga je v svojo ekipo prav tako povabila Tatjana Bobnar in je na državnosekretarskem mestu ostal tudi v času, ko je resor začasno vodila Ajanović Hovnik, zapušča notranje ministrstvo.

Tina Heferle je bila v prejšnjem mandatu poslanka LMŠ in podpredsednica državnega zbora. S pridružitvijo Šarčeve stranke Gibanju Svoboda se je preselila v največjo vladno stranko.

Univerzitetna diplomirana pravnica je bila kot državna sekretarka na MNZ doslej pristojna za delovnopravne in organizacijske zadeve.

Preberite še: Boštjan Poklukar zaprisegel kot novi minister za notranje zadeve

Preberite še: Spor v državnem zboru: poslanci SDS zapustili dvorano, najdlje je vztrajal Logar

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje