Trenutek, ko je Raiven izvedela, da gre v finale (VIDEO)

Magazin 08. Maj 202410:44 1 komentar

Kljub temu da slovenski evrovizijski predstavnici Raiven napovedi na stavnicah niso bile naklonjene, se ji je uspelo uvrstiti v veliki sobotni finale. Kako se je ob tej nepričakovani novici odzvala, si poglejte v videu.

Raiven se je na torkovem prvem polfinalnem večeru Evrovizije uspelo uvrstiti v veliki sobotni finale. V odzivu za N1 je dejala, da so bili občutki na odru evforični in da ni pričakovala preboja v finale.

Povedala je, da je bila prepričana, da ne bo prišla naprej, zato jo je uvrstitev v finale resnično presenetila, kar dokazuje tudi posnetek, ki ga je objavila na Instagramovem profilu.

Presenečenja in veselja ni mogla skriti, preplavile pa so jo tudi solze sreče. Kako se je odzvala ob novici, da se je uvrstila v finale, si poglejte v videu zgoraj.

Po lanskoletni zmagi švedske predstavnice Loreen, ki je tako občinstvo kot strokovno žirijo prepričala s pesmijo Tattoo in tako postala prva ženska, ki je na tem tekmovanju zmagala dvakrat, je letošnje prizorišče glasbenega dogajanja mesto Malmö na jugu Švedske. Tretje največje švedsko mesto, ki leži blizu danske meje, je Evrovizijo gostilo že dvakrat, najprej leta 1992 in nato še leta 2013.

Stavnice so se zmotile

Evrovizijsko tekmovanje so – tako kot vsako leto – tudi letos začinile evrovizijske stavnice, ki pred dvema polfinalnima večeroma nakazujejo, ali se državi obeta uvrstitev v finale. Iz torkovega polfinala se je v sobotni finale uvrstilo 10 od skupno 15 držav.

Poleg Slovenije še Srbija, Portugalska, Ukrajina, Litva, Finska, Ciper, Hrvaška, Irska in Luksemburg. Brez finala so tako ostali Poljska, Islandija, Moldavija, Azerbajdžan in Avstralija.

Stavnice so se letos zmotile pri kar štirih, med njimi za Slovenijo, ki je bila pred nastopom na 12. mestu, kar bi pomenilo, da bi iz finala izpadla. A se napovedi na srečo niso uresničile.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje