Tudi danes na Primorskem močna burja, del primorske avtoceste ostaja zaprt

Slovenija 27. Feb 202306:08 0 komentarjev
Burja
Luka Carlevaris/BOBO

Burja na Primorskem tudi danes ni ponehala. Primorska avtocesta je zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, obvoz je urejen po vzporedni cesti, je sporočil prometnoinformacijski center. Omejitve prometa veljajo tudi v Vipavski dolini.

V ponedeljek bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. A kot opozarjajo na Agenciji RS za okolje, bodo zjutraj in dopoldne najmočnejši sunki burje še dosegali hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.

Zaradi burje na cestah v tem delu države veljajo določene omejitve, je sporočil prometnoinformacijski center za državne ceste. Primorska avtocesta je zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, zaprt je tudi uvoz Kastelec. Obvoz je urejen po vzporedni cesti.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton velja tudi na regionalni cesti Razdrto–Podnanos–Manče–Vipava–Ajdovščina–Selo–Vogrsko–Ajševica.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cesti Col–Črni Vrh in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je cesta čez prelaz Vršič prevozna le za osebna vozila z verigami.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!