Ukom ne bo več analiziral poročanja RTVS

Slovenija 08. Jun 202214:00 1 komentar
RTV Slovenija
Žiga Živulović jr./BOBO

Iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom) napovedujejo, da ne bodo več delali analize poročanja Radiotelevizije Slovenije (RTVS). Zadnja takšno analizo je Ukom objavil dva tedna pred parlamentarnimi volitvami. Dodajajo še, da bodo vladne novinarske konference potekale na hibriden način, STA pa bo financirana v skladu s pogodbo, ki sta jo v začetku leta podpisala nekdanji direktor Ukoma in direktor STA.

Ukom, ki ga od začetka meseca vodi Dragan Barbutovski, je na vprašanja STA odgovoril, da bodo vladne novinarske konference potekale na hibriden način, torej z možnostjo prisotnosti gostov in novinarjev v živo in tudi na daljavo.

Zapisali so tudi, da Ukom ne bo več delal analiz poročanja RTVS. Zadnjo analizo poročanja je urad, takrat še pod vodstvom Uroša Urbanije, objavil za teden od 4. do 10. aprila, torej dva tedna pred parlamentarnimi volitvami. Slovenska tiskovna agencija (STA) pa bo financirana v skladu s pogodbo o opravljanju javne službe v letu 2022, ki sta jo v začetku letošnjega leta podpisala nekdanji direktor Ukoma Urbanija in direktor STA Igor Kadunc.

Pri komuniciranju z javnostmi, vključno prek družbenih omrežij, se bodo zavzemali za spoštljivo in vključujočo komunikacijo, zagotavljali bodo transparentnost dela vlade in vodili dialog z deležniki, so še zapisali.

Delovanje vladnega urada za komuniciranje pod vodstvom Urbanije je sicer med drugim zaznamovalo obdobje več kot 300 dni prekinjenega financiranja javne službe STA. Ukom pa je v zadnjih mesecih pripravljal tudi za mnoge sporne analize poročanja RTVS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje