Umrla je nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin

Slovenija 02. Nov 202111:36 > 13:05
Patricija Šulin
BOBO

Po hudi bolezni je umrla nekdanja poslanka SDS in evropska poslanka Patricija Šulin.

V 55. letu starosti je po hudi bolezni umrla nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin. V letih 2012 in 2013 je bila poslanka SDS v državnem zboru, v mandatu od 2014 do 2019 pa poslanka v Evropskem parlamentu.

“Člani SDS in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno. Slovenska demokratska stranka izreka njenemu Arturju in sinu Fabrisu globoko sožalje,” so ob smrtni svoje članice zapisali v stranki SDS.

Članica SDS postala leta 2006

Šulin je z družino živela v Novi Gorici, kjer je nazadnje tudi delala na občini kot podsekretarka za organizacijsko-premoženjske zadeve. Po izobrazbi je bila diplomirana organizatorka dela. Članica SDS je postala pred 15 leti, leta 2010 pa je bila izvoljena na lokalnih volitvah kot svetnica v mestnem svetu v Novi Gorici, kjer je njen mandat trajal do 2014.

V času druge Janševe vlade, ko je postala nadomestna poslanka, je delovala v odboru za finance in monetarno politiko, odboru za gospodarstvo in odboru za zdravstvo. V Evropskem parlamentu je bila izvoljena na listi SDS, v Bruslju pa je bila članica Evropske ljudske stranke. Delovala je v odboru za finance, kjer je bila podpredsednica, odboru za nadzor proračuna in odboru za transport in turizem.