Uradu za narodnosti pet milijonov za financiranje programov RTVS za manjšine

Slovenija 07. Dec 202319:24 0 komentarjev
RTV SLO
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Vlada je prerazporedila pet milijonov evrov za sofinanciranje radijskih in televizijskih programov za italijansko in madžarsko narodno skupnost v okviru Radiotelevizije Slovenija, so po seji sporočili z vlade.

Vlada je na današnji seji odločala o prerazporeditvah pravic porabe v letošnjem državnem proračunu.

“Uradu Vlade Republike Slovenije za narodnosti bomo prerazporedili pet milijonov evrov za sofinanciranje radijskih in televizijskih programov za italijansko in madžarsko narodno skupnost v okviru Radiotelevizije Slovenija,” so po seji vlade sporočili z Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Kot smo poročali, gre za dodatna sredstva za financiranje programov narodnosti, ki jih je vlada obljubila konec novembra. Takrat so na Ukomu dejali, da vlada ob denarni pomoči pričakuje, da bo zavod aktivno pristopil k reševanju stanja. Poleg že preusmerjenih petih milijonov naj bi vlada v naslednjem letu zavodu za financiranje programov narodnosti namenila še dodatnih deset milijonov evrov.

RTVS je imela do oktobra 7,2 milijona evrov izgube, letošnje leto pa naj bi po ocenah končali z 10,5 milijona evrov izgube.

Iz dokumenta, ki ga je pridobila STA, je razvidno, da naj bi letos RTVS po pogodbi z uradom za narodnosti dobila 2,1 milijona evrov, celotni odhodki programa manjšin pa so za letos načrtovani v višini 11,6 milijona evrov, kar pomeni 18-odstotno pokritost odhodkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!