Uslužbenca policije prejela odpoved: osumljena sta kaznivega dejanja

Slovenija 21. Jun 202214:36 > 17:59 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je zaradi suma storitve kaznivega v povezavi z delom podal izredno odpoved dvema zaposlenima. Enemu na Generalni policijski upravi in enemu na Policijski upravi Koper. Policija bo o tem obvestila tudi Specializirano državno tožilstvo. Izredno odpoved naj bi po poročanju Dnevnika prejela tesna sodelavca nekdanjega direktorja Antona Olaja. Eden od njiju je direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa, ki je očitane nepravilnosti v pisni izjavi za medije zanikal.

Z Generalnega policijske uprave so danes sporočili, da je vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti, natančneje zaradi suma storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti, in je storjeno v povezavi z opravljanjem dela, za dva zaposlena, enega v Generalni policijski upravi in enega na Policijski upravi Koper, sprejel odločitev, da se zanju odredi izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi in za časa trajanja postopka tudi ukrep prepovedi opravljanja dela.

Po ustaljeni praksi bo o razlogih za sum, da sta kaznivega dejanja osumljeni osebi zaposleni na policiji hkrati obveščen tudi posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva.

Eden od njih je direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa. V izjavi je potrdil, da je prejel sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. “V dokumentu se mi presenetljivo pripisuje kršitev prava pri izvedbi postopka varnostnega preverjanja ob zaposlitvi posameznika pred sklenitvijo delovnega razmerja v policiji,” je zapisal.

Šlo naj bi za ponarejanja izsledkov varnostne preverke, ki je pogoj za zaposlitev v policiji, a Korasa nepravilnosti zanika. Zoper sklep se bo pritožil, možnost zagovora pa ima 14. julija, je še zapisal.

Izredno odpoved naj bi poleg Korasa po poročanju Dnevnika prejel tudi vodja sektorja za notranje preiskave in integriteto v službi generalnega direktorja policije Metod Jerman.

Korasa in Jermana je na položaja postavil Olaj, še piše Dnevnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!